Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πράγματι επι 600 χρόνια δεν μίλαγε κανένας στα 99 χρόνια θα κολλήσουμε;

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης
Η ανοχή της Ελληνικής κοινωνίας σε όσα συμβαίνουν είναι παροιμιώδης και μόνο ανέκδοτα του Χότζα θυμίζουν. Στη φωτογραφία (1) είναι μια επιγραφή σε στάση λεωφορείου που έχει αναρτηθεί με εντολή του Δήμου Αθηναίων.
Πολλοί μας ρώταγαν μέ emails, για ποιό λόγο έχουμε αναρτήσει την εν λόγω σημαία που είναι στη φωτογραφία (2) επι τρείς μήνες στη δεξιά στήλη του ιστολογίου μας. Νομίζουμε ότι η ανάρτηση σε στάσεις λεωφορείων επιγραφών σαν και αυτή της φωτογραφίας (1) απο το Δήμο Αθηναίων εξηγούν το “γιατί” ή έστω ένα μέρος του “γιατί”.
Η χώρα μας δεν πρέπει να περάσει ένα νέο συνωστισμό στη Σμύρνη ούτε και οι πρόσφυγες να υποστούν ένα ακόμη πλήγμα μέσα στην ατυχία τους. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν θα πρέπει να προκαλεί με τέτοιες επιγραφές το δημόσιο αίσθημα και να πυροδοτεί τον ρατσισμό και την κοινωνική αναταραχή.
Επειδή η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και ο πλανήτης είναι μικρός δεν είναι σωστό με επιγραφές που δήθεν προάγουν τον αντιρατσισμό να παράγονται καταστάσεις, που θα δημιουργήσουν μελλοντικά κρίσεις. Είναι φανερός ο ρόλος του ξένου παράγοντα στην εν λόγω επιγραφή.
Το περιεχόμενο της περιγραφής είναι απο επιστημονική άποψη μια τεράστια κουταμάρα. Η επιλογή ενός σχολείου πάντα πρέπει να είναι ελεύθερη αλλά η διδακτέα ύλη και η μέθοδος διδασκαλίας κάθε σχολείου παράγουν κανόνες συμπεριφοράς και προκαθορίζουν την ψυχολογία των μαθητών μετά την έξοδό τους στη κοινωνία. Η κοινωνία όμως είναι το σπίτι
όλων και δεν μπορούμε με το ζόρι να μεταλλάξουμε μια επικρατούσα και βάσει συντάγματος κουλτούρα (την Ελληνική) σε μια άλλη επειδή στο Δήμο Αθηνών η παιδεία έχει μικρό βεληνεκές και αντισυνταγματική δεοντολογία.






~ΥΠΟΣΚΙΑΝ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...