Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΕ 600 ΑΝΤΡΕΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ 30.000 ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ … ΕΝΩ Η ΕΛ.ΑΣ ΜΕ 1.000 ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚAΤΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 4 ΑΛΒΑΝΟΥΣ»

Μετά την πτώση της Τριπολιτσάς, καθώς και των φρουρίων της Μονεμβασιάς και του Νεοκάστρου, ο Κολοκοτρώνης πρότεινε στο πολεμικό συμβούλιο την άμεση πολιορκία της Πάτρας.


Οι πρόκριτοι της Αχαΐας όμως, πρωτοστατούντων του Ανδρέα Ζαΐμη και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, συνειδητοποίησαν ότι ο Κολοκοτρώνης αποκτούσε ολοένα μεγαλύτερη δύναμη και διεμήνυσαν στον Δημήτριο Υψηλάντη ότι δεν επιθυμούσαν τη βοήθεια του Κολοκοτρώνη αλλά μπορούσαν μόνοι τους να απαλλαγούν από τους Τούρκους της Πάτρας.


Έπειτα από πολλές αμφιταλαντεύσεις και διαφωνίες ανετέθη τελικά στον Κολοκοτρώνη η πολιορκία της Πάτρας, δίχως όμως ουσιαστική βοήθεια.

Ο Κολοκοτρώνης, με μόλις 600 άνδρες και πικραμένος από τις συνωμοσίες που γνώριζε ότι υπήρχαν, παραιτήθηκε από την πολιορκία στις 23 Ιουνίου 1922. Τότε ήταν όμως που φάνηκε ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος για τη νεαρή Επανάσταση των Ελλήνων.



Ο Σουλτάνος ανέθεσε στον Δράμαλη την υπόθεση της Ελληνικής Επανάστασης, κρίνοντάς τον ως τον πλέον κατάλληλο. Με τον τίτλο πια του σερασκέρη (αρχιστρατήγου) πήρε τη διαταγή να βαδίσει κατά της Πελοποννήσου. Αφού ετοίμασε ένα πολυάριθμο, για την εποχή, στράτευμα 24.000 πεζών και 6.000 ιππέων αναχώρησε από τη Λάρισα στα τέλη Ιουνίου του 1822. Για τη μεταφορά του απαραίτητου πολεμικού υλικού και των ζωοτροφών συνόδευαν τις δυνάμεις του 30.000 μουλάρια και 500 καμήλες. Είχε ακόμη μαζί του και έξι κανόνια.


Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Θ. Κολοκοτρώνη!!!


Ας δουμε και τα στοιχεία για τους Δραπέτες τώρα!!!


Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι στην επιχείρηση μετέχουν δύο ομάδες ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται από όλες τις υπηρεσίες ξεπερνάει τους 1.000!


(...) Σε αυτό το σημείο βρίσκεται το κρίσιμο και αξιόπιστο της όλης υπόθεσης.


Ειδικότερα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα χθες, οι θερμικές κάμερες κατέγραψαν κινήσεις δύο ατόμων που κινούνταν στην περιοχή του Ζαλόγγου,με κατεύθυνση προς την Βερενίκη του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων σύμφωνα με το epirusgate.


Οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. συνέχισαν να τους παρακολουθούν, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος είναι ο λόγος που δεν τους συνέλαβαν.


Τι δεν καταλαβαίνεις;;;


Πηγή: lougantina

Το διαβάσαμε: www.makeleio.gr

awakengr
kerberos-hellas


~ Υπό Σκιάν ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...