Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ένα περίεργο μέλι παράγεται στην βορειοανατολική Γαλλία.


 Οι ''άτακτες'' μέλισσες και η πορεία του χρώματος (Pic)


Γάλλοι μελισσοπαραγωγοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία παράξενη ανακάλυψη, όταν οι μέλισσές τους αντί για το παραδοσιακό μέλι παρήγαγαν μέλι σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις, χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν.
Ανήσυχοι έβλεπαν το μέλι τους να μένει στα ράφια, καθώς κανένας δεν ήθελε να πειραματιστεί με τα χρώματα. Έτσι, λειτούργησαν δραστικά και σε ρόλο ντετέκτιβ, τις παρακολούθησαν και έκπληκτοι ανακάλυψαν την αιτία της χρωματικής αλλοίωσης του προϊόντος.
 Τα σμήνη των μελισσών όταν έβγαιναν για να μαζέψουν τη γύρη αντί να πετούν προς τα άνθη, πήγαιναν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών που βρισκόταν πολύ κοντά στα μελίσσια.
Έτσι, αντί να επιστρέφουν γεμάτες γύρη, γύριζαν με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για να χρωματίσει τις καραμέλες της, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.
Οι μελισσοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα παραγωγής, καθώς ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται ραγδαία. Έτσι, κοινοποίησαν το θέμα και ζήτησαν την παρέμβαση της Πολιτείας για την εξεύρεση λύσης.
Η εταιρεία παραγωγής μετά το πρωτότυπο μέλι, καθάρισε τα δοχεία της και καλύπτει πλέον τις πρώτες ύλες της, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση στο ''ένοχο'' χρώμα.


http://periergaa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...