Οι Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων τους οποίους ενημέρωσε το adespoto.gr αμέσως μόλις έλαβε την καταγγελία και τη φωτογραφία για προβιές ζώων σε μπαλκόνι στην οδό Δροσοπούλου κινήθηκαν άμεσα και ερεύνησαν το θέμα.
Οπως μας ενημέρωσαν σήμερα, οι προβιές ήταν από μοσχάρι (άγδαρτα κομμάτια). Μας ανακουφίζει ως ένα βαθμό ότι δεν σφαγιάστηκαν σκυλιά ή γάτες όπως πολλοί έσπευσαν να πουν αλλά από την άλλη η σφαγή ενός ζώου και τα τεμαχισμένα του μέλη παραμένει ένα βίαιο φαινόμενο και θέαμα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δ.Τ. ενώ θα παρακαλούσαμε κάθε blog που αναδημοσίευσε το άρθρο μας με τίτλο '' Καταγγελία-ΣΟΚ: Προβιές ζώων σε μπαλκόνι στο κέντρο της Αθήνας ''  να διορθώσει τους ψευδείς τίτλους που επέλεξαν, περί κρέατος σκύλων και γατών που δήθεν είχαν ήδη ερευνήσει οι ίδιοι και αποδείξει ότι προέρχονταν από αυτά τα ζώα.

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια για το ενδιαφέρον που έδειξε, τους Ενεργούς Πολίτες και τον Δήμο Αθηναίων που όχι μόνο απάντησαν αλλά και κινήθηκαν άμεσα για το θέμα.


Το Δ.Τ.:

Μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας όπου αναρτήθηκε στο adespoto.gr(http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6249%3Akataggelia-sok-probies-zoon-se-mpalkoni-sto-kentro-tis-athinas&catid=142%3Aanimal-abuse&Itemid=116), από κάτοικο της περιοχής της Κυψέλης με την υποψία πως επρόκειτο για ζώα συντροφιάς και συγκεκριμένα για σκυλιά η γάτες, και αφού πρώτα ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του για περαιτέρω πληροφορίες, ζητήσαμε άμεσα  εισαγγελική παραγγελία, ώστε να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται, να παρθεί εφόσον χρειαστεί δείγμα και έν' συνεχεία να προβούμε στην σύλληψη των πιθανόν δραστών για θανάτωση και παράνομη σφαγή ζώων συντροφιάς, τα οποία και προστατεύονται από την Ελληνική Νομοθεσία.
 
Σας ενημερώνουμε πως στις 10/4/13 με την παρουσία της Αστυνομίας, Πταισματοδίκη, Υπαλλήλων του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αλλά και την Παρουσία Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας του 6ου Διαμερίσματος έγινε αυτοψία εντός της οικίας όπου και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μεγάλα σε μέγεθος, εμφανή κομμάτια άγδαρτου, τεμαχισμένου μοσχαριού και ΟΧΙ κρέας σκύλου ή γάτας.
 
Η εικόνα ήταν όντως σοκαριστική και σίγουρα θα μπορούσε να κινήσει την υποψία του κάθε ενός από εμάς.
 
Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Α.Τ Κυψέλης και των Αστυνομικών που κινήθηκαν άμεσα γι΄άλλη μια φορά, και όπως προβλέπει ο Νόμος.
 
Άλλωστε έχουμε επισημάνει στο παρελθόν την ευαισθησία και κυρίως την ανθρωπιά των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Α.Τ Κυψέλης για θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων.
 
Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων, Αθήνα