Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Βγάζει 'νύχτα' τα λεφτά απ' τη χώρα η Vodafone!

''Κάθε βράδυ'' μεταφέρει τα κέρδη από την Ελλάδα στη Βρετανία η Vodafone, ''για παν ενδεχόμενο'', όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Halford. Ερωτηθείς για την πιθανότητα μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δήλωσε πως ''πρόκειται για κάτι που προφανώς παρακολουθούμε στενά''.

Η Vodafone όμως δεν είναι η...


μόνη πολυεθνική που ακολουθεί την τακτική ''των φρονίμων τα παιδιά..''. Μια σειρά κολοσσοί, από την φαρμακευτική GlaxoSmithKline μέχρι την διαφημιστική WPP έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να μεταφέρουν κεφάλαια από τις χώρες της ευρωζώνης στις δικές τους τράπεζες, προκειμένου να τα διασφαλίσουν από μία ενδεχόμενη κατάρρευση της νομισματικής ένωσης.

Η βρετανική GlaxoSmithKline μάλιστα έχει ξεκινήσει να ''αδειάζει'' τους λογαριασμούς της από τις ευρωτράπεζες ήδη από τις αρχές του 2011. Ο CEO Andrew Witty δήλωσε τη Δευτέρα πως ''δεν έχουμε αφήσει χρήματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οποια ποσά μεταφέρουμε στη διάρκεια της μέρας μετατρέπονται αμέσως σε στερλίνες, σε τράπεζες που θεωρούμε εύρωστες και ασφαλείς''.

Ο οικονομικής διευθυντής της WPP, Paul Richardson, ανακοίνωσε χθες πως η εταιρεία μεταφέρει τα ευρώ της σε αμερικανικές τράπεζες καθημερινά. "Τι θα κάνεις αν η γκιλοτίνα πλησιάζει το κεφάλι σου'', είπε
χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Βγάζει 'νύχτα' τα λεφτά απ' τη χώρα η Vodafone! 

1 σχόλιο:

  1. Κορόιδο Έλληνα εσύ πληρώνεις και αυτοί βγάζουν τα λεφτά τους έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...