Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Λάμπες “οικονομίας” το έγκλημα σε βάρος τής ανθρώπινης υγείας


BIBLIO.1Η δολοφονία υγείας και περιβάλλοντος με τα 35 μειονεκτήματα των λαμπτήρων “οικονομίας”
Γράφει:
Ο Χρήστος Μουσουλιώτης
Η περιβόητη προστασία των καταναλωτών δείχνει να μοιάζει με φουσκωμένο παλιοτσούβαλο – μέχρι σκασμού -, γεμάτο παχιά υδραργυρικά λόγια, λαγούς με λαμπερά πράσινα πετραχήλια και πομπώδεις υποσχέσεις κοπανιστού αέρα, πλήρες από τις συχνότητες τού επικίνδυνου μπλε φωτός των λαμπτήρων «οικονομίας», των κάθε λογής λαμπτήρων φθορισμού και των LED.
Ενώ οι νόμοι παραβιάζονται και οι καταναλωτές
πλήττονται, οι περισσότερες περιβαλλοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις κοιμούνται πάνω σε αφράτα «μαγικά» χαλιά, που τους ταξιδεύουν σε κόσμους ονειρικούς, όπου διάφοροι «μάγοι» διαφημίζουν έννοιες όπως «προστασία τού περιβάλλοντος», «εξοικονόμηση ενέργειας», «συμφέρον των καταναλωτών» «ασφαλή προϊόντα», και παρόμοιες ιστορίες, που υφίστανται μόνο σε τοξικά παραμύθια τής Χαλιμάς.
Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στις επιθυμίες συμφερόντων. Τα ανά τον κόσμο υπουργεία Περιβάλλοντος, όπως και το αντίστοιχο ελληνικό, ροχαλίζουν σαν τεράστιοι χαζοχαρούμενοι γίγαντες. Τα υπουργεία Υγείας των κρατών τού πλανήτη ούτε καν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα τού ζητήματος τού τεχνητού “οικονομικού” φωτισμού, με εξαίρεση την περιορισμένη εύρους αντιληπτικότητα Βρετανών και Ισραηλινών.
Στις ΗΠΑ, έγινε εν μέρει κατανοητό το έγκλημα σε βάρος των καταναλωτών, που συντελείται εδώ και πολλές δεκαετίες με τις κάθε είδους υδραργυρικές λάμπες που προκαλούν προβλήματα υγείας και δηλητηριάζουν τους καταναλωτές, ρυπαίνοντας ταυτόχρονα ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Γι αυτό το λόγο υποχρεώνονται οι παραγωγοί να αναφέρουν πάνω στο περίβλημα των λαμπτήρων το περιεχόμενο υδραργύρου και τον τρόπο καθαρισμού των σπασμένων λαμπτήρων “οικονομίας” και φθορισμού από το 2011, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται παγκοσμίως (αλλά ουδέποτε έγινε) εδώ και μισό αιώνα, τότε που τα σωληνοειδή μακρόστενα υδραργυρικά «τέρατα», οι μπαμπάδες των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού ή λαμπτήρων “οικονομίας” εισέβαλαν στη ζωή των καταναλωτών.
Η περίληψη που ακολουθεί περιγράφει συνοπτικά όλα όσα αναλύονται στο υπάρχον βιβλίο, (που διατίθεται δωρεάν), ενώ αναφέρεται ταυτόχρονα σε εκείνα τα κεφάλαια που δεν υπάρχουν σε αυτό, αλλά τα επεξεργάζομαι και θα παρουσιαστούν με τη δεύτερη έκδοση.
Δυστυχώς, η φωτοευαισθησία από την οποία πάσχω, με εμποδίζει να έχω ταχύτερους ρυθμούς. Τα φωτεινά “τέρατα” που είχα για περισσότερα από 30 χρόνια να ακτινοβολούν τα μάτια μου, έχουν αφήσει τα σημάδια τους και την επιρροή τους στην υγεία μου. Από την άλλη μεριά, η βοήθεια που έλαβα ήταν ελάχιστη, εάν εξαιρέσω ένα άγνωστο ηλεκτρονικό μήνυμα που με καθοδήγησε να δώσω βαρύτητα στα ηλεκτρονικά σκουπίδια των λαμπτήρων “οικονομίας” και ειδικά στην ιδιότητά τους να λειτουργούν ως ραντάρ πλάσματος. Ευχαριστώ τον άγνωστο πληροφοριοδότη μου.
Στην πορεία τής έρευνάς μου με κάθε “χαλί” που σήκωνα ανακάλυπτα νέα “βρώμα” από κάτω, μέχρι που συνειδητοποίησα το απίστευτο. Ότι οι λάμπες “οικονομίας”, οι πρόγονοί τους και το υποτιθέμενο τεχνολογικό θαύμα “οικονομίας” που ακούει στο όνομα LED, είναι στην ουσία ηλεκτρονικές συσκευές, που καταστέλλουν τη λειτουργία οργάνου τού σώματός μας: τής επίφυσης!
Σκεφτείτε αυτό το απίστευτο. Να έχετε ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι στο σπίτι σας ή εκεί που εργάζεστε ή διασκεδάζετε, το οποίο κάθε φορά που το ανάβετε (τη νύχτα) να διατάζει την επίφυση να κάνει εντελώς άλλα από εκείνα που επιβάλλει η φύση της διαταράσσοντας τις λεπτεπίλεπτες και κρισιμότατες ορμονικές αλληλεπιδράσεις, το ανοσολογικό, την ψυχική κατάσταση και σε τελευταία ανάλυση το σύνολο τής υγείας!
Οι αθώοι λαμπτήρες πυράκτωσης που δεν εκπέμπουν τα αόρατα, άγευστα και άηχα καρκινογόνα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν εκπέμπουν επικίνδυνες υπεριώδεις, δεν ρίχνουν στο περιβάλλον (όπου θα μείνουν για πάρα πολλούς αιώνες) ηλεκτρονικά σκουπίδια και δενπεριέχουν υδράργυρο, έχουν – και αυτοί – την ικανότητα να επιδρούν στην επίφυση, αν και σε σημαντικά μειωμένα επίπεδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το ποσό και η η ισχύς τής μπλε ακτινοβολίας τους είναι κατά πολύ μικρότερη.

Μετά από αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι:

Πού βρίσκεται η λύση;

Η λύση βρίσκεται σε ένα νέο είδος λαμπτήρα που δεν θα έχει το επικίνδυνο φάσμα τού μπλε και θα δίνει λευκό φως μόνο με σύνθεση των αποχρώσεων κόκκινου και πράσινου φάσματος. Δεν θα εκπέμπει καρκινογόνα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν θα εκπέμπει επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον με ηλεκτρονικά απόβλητα και επιπλέον δεν θα περιέχει υδράργυρο.
Μέχρις ότου βρεθεί αυτό το νέο είδος λαμπτήρα, πρέπει να ακυρωθεί κάθε απαγόρευση στη χρήση των λαμπτήρων πυράκτωσης, επειδή είναι η λιγότερο βλαβερή πηγή φωτισμού. Δεν εκπέμπουν επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, δεν εκπέμπουν επικίνδυνα ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια, δεν έχουν ισχυρή εκπομπή στό επικίνδυνο φάσμα τού μπλε, δεν περιέχουν τον υπερτοξικό υδράργυρο και δεν είναι πλημμυρισμένοι με τοξικά πλαστικά.
Μέχρις ότου υπάρξει λαμπτήρας, πραγματικά πράσινος για το περιβάλλον και ασφαλής για τους ανθρώπους, παρακαλούνται οι διάφοροι υπερασπιστές των λαμπτήρων “οικονομίας” να διακόψουν (εάν έχουν κατανοήσει κάτι), την ασύστολη παραπληροφόρηση.
Εάν έχετε το κουράγιο να γίνεται κοινωνός “σκληρής” γνώσης, από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν περίληψη (μέσα σε 30 σελίδες) των περίπου 600 σελίδων τής δεύτερης αδημοσίευτης έκδοσης  τού βιβλίου : → Περίληψη- H «δολοφονία» υγείας και περιβάλλοντος με τα 35 μειονεκτήματα των λαμπτήρων «οικονομίας»
Δημοσιεύθηκε στο υδράργυρος, φως, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, λαμπτήρες εξοικονόμησης, ανεμιστήρες οροφής, λάμπες οικονομίας, εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, ηλεκτρονικά σκουπίδια, ηλεκτρομαγνητικό νέφος, Greenpeace, WWF, Γκρινπίς, περιβάλλον, υδραργυρική μόλυνση, τοξικά απόβλητα, ρύπανση τού περιβάλλοντος, περιβαλλοντική ρύπανση, φαινόμενο τού θερμοκηπίου, διοξείδιο τού άνθρακα, θερμοκηπιακά αέρια, πολιτικά κόμματα, οικολογικές οργανώσεις, ηλεκτροευαίσθητος, ηλεκτροευαίσθητοι, ηλεκτροευαισθησία, ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια,  ρύπανση, καρκινικός όγκος, μπλε φως, συχνότητες, οικογενειακό άσυλο, συνταγματικά δικαιώματα, εξοικονόμηση, οικονομία, συγκριτικές μελέτες, υπεριώδης ακτινοβολία, ποιότητα φωτός, άεργος ισχύς, σήμανση άνθρακα, αποτύπωμα άνθρακα, ανεμιστήρας οροφής, ανεμιστήρας, General Electric, λάμπες ηλίου, σεισμοί, τυφώνες, φυσικές καταστροφές, πολυεθνικές, κράτη, ΕΕ, Ευρωπαίοι, πυρκαγιά, λάμπα "οικονομίας", λάμπα "εξοικονόμησης", καταναλωτές, υδραργυρική ρύπανση, αλουμινίου, καπνός, αυξομοιωτές φωτός, dimmer, επίφυση, μελατονίνη, καρκίνος, λάμπες φθορισμού, λαμπτήρες φθορισμού, συμπαγείς λάμπες φθορισμού, ακτινοβολία, όρια ασφαλείας, προσωπική επιλογή, μειωτές φωτός, ανακύκλωση, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ, "πούδρα", ραδιενέργεια, ηλεκτρονικός εκκινητής, μηχανικός εκκινητής, παραπληροφόρηση, καθαρισμός υδραργύρου, φώσφορος, λευκός φώσφορος, δαπάνη ενέργειας, ηλεκτρονικές λάμπες, σπασμένες λάμπες, σπασμένη λάμπα, θραυσμένη λάμπα, θραυσμένη υδραργυρική λάμπα, σπασμένες υδραργυρικές λάμπες, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ηλεκτρική σκούπα, παιδιά, ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, σπάνιες γαίες, μαγνητικός εκκινητής, πλαστικά μέρη, PBDE, πολυβρωμιωμένοι διφαινυλαιθέρες, ορμονική λειτουργία, Βέλγιο, φυσική καταστροφή, LED, λαμπτήρας πυράκτωσης, λαμπτήρας φθορισμού, SCENIHR, Παραμύθια τής Χαλιμάς, Χρήστος Μουσουλιώτης, εξόρυξη, σπασμένο θερμόμετρο, σπασμένου θερμόμετρου, θραύσματα υδραργυρικού θερμομέτρου, θερμόμετρο, θραυσμένη λάμπα οικονομίας, θραυσμένη λάμπα εξοικονόμησης, υπολείμματα υδραργύρου, οδηγίες καθαρισμού σπασμένης λάμπας, οδηγίες καθαρισμού, συμβουλές για καθαρισμό υδραργύρου | 5 σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...