Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


 Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν σχεδόν κάθε τρόφιμο ή συστατικό με τον καρκίνο , αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, επειδή τα στοιχεία για σχεδόν όλα είναι πολύ αδύνατα λένε.
Δεν περνάει εβδομάδα χωρίς μια νέα έρευνα που να διαπιστώνει ότι μέρος της διατροφής μας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο από κάποια μορφή καρκίνου, οι ερευνητές όμως αγνοούν όλες αυτές τις διαπιστώσεις, επειδή ισχυρίζονται ότι είναι βασισμένες σε αδύνατα στατιστικά στοιχεία.
Προφανώς θα πρέπει να αδιαφορούμε για όλες τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τις τεχνητές γεύσεις, τα χρώματα, τα συντηρητικά, τους γαλακτωματοποιητές, και τιςγλυκαντικές ουσίες.
Κάθε τεχνητό άρωμα και χρώμα στη βιομηχανία τροφίμων έχει κάποια επιβλαβή
επίδραση στην υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν νευροτοξικότητα , αναπαραγωγική ικανότητα και καρκίνο. Αγνοήστε τα.
Τα Γενετικά τροποποιημένα (ΓΤ) τρόφιμα προκαλούν αλλεργίες, βλάβη των οργάνων, καρκίνο, ανοσοτοξίνη, και καταστροφή γονιδίων που επηρεάζουν τις μελλοντικές γενιές. Δεν υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείτε.
Τα τεχνητά συντηρητικά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση ενός πλήθου προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό, την καρδιά, το αίμα και άλλα. Μερικά είναι πολύ νευροτοξικά ειδικά όταν συνδυάζονται με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Αγνοήστε κι αυτά επίσης.
Γλυκαντικές ουσίες όπως η νεοτάμη είναι χιλιάδες φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Είναι όλα πολύ ισχυρά, νευροτοξικά, ανοσοτοξικά και διεγερτοτοξικά, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές δεν υπάρχει καμία δυνατή ένδειξη.
Έτσι τι βρήκαν; 

Ερευνητές στις ΗΠΑ έθεσαν ως στόχο να δούνε αν, στην πραγματικότητα, όλα τα τρόφιμα έχουν μελετηθεί για την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία ή την πρόκληση καρκίνου.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'American Journal of Clinical Nutrition, πήρε ένα τυχαίο δείγμα 50 τροφίμων και συστατικών και έψαξε την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για να δούνε εάν οι ερευνητικές μελέτες τα είχαν συνδέσει με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωαννίδη απο το ερευνητικό κέντρο πρόληψης του Στάνφορντ, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το 80% των δείγματος τους απο συνταγές τροφίμων είχαν μελετηθεί όσον αφορά στη σχέση τους με τον καρκίνο ", και η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών ερμηνεύεται με στοιχεία για αυξανόμενο ή μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. "
"Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ισχυρισμών αυτών βασίστηκε σε αδύναμα στατιστικά στοιχεία", δήλωσε η ερευνητική ομάδα.
"Έχουμε δει ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελετών, πάρα πολλές μελέτες, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν εντοπίσει ενώσεις σε συστατικά τροφίμων με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου », δήλωσε ο Ιωαννίδης.
Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις, και αρκετά ισχυρή προσδοκία, ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά σε ορισμένα τρόφιμα σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου - αλλά είναι πολύ δύσκολο να θεωρηθεί ότι σχεδόν τίποτα δεν θα συνδεόταν με τον καρκίνο.»
Στοιχεία μελέτης
Η ερευνητική ομάδα επέλεξε 50 τρόφιμα και συστατικά τροφίμων τυχαία και έπειτα αξιολόγησε εάν η ακαδημαϊκή βιβλιογραφία από τα προηγούμενα 35 χρόνια παρείχε μια πρόταση οποιασδήποτε σύνδεσης με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
«Ερευνήσαμε τις πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες και οι μεταναλύσεις απευθύνθηκαν στην πιθανή ένωση μεταξύ ενός μεγάλου τυχαίου δείγματος των συστατικών τροφίμων και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου κάθε τύπου κακοήθειας," έγραψαν οι ερευνητές.
Η ομάδα διαπίστωσε ότι 40 από τα 50 δείγματα τροφίμων τους είχε συνδεθεί με τον καρκίνο με κάποιο τρόπο.
Εκείνα τα συστατικά που συνδέθηκαν με τον καρκίνο ήταν: κρέας, αλάτι, πιπέρι μπαχαρικά, αλεύρι, αυγά, ψωμί, χοιρινό κρέας, βούτυρο, ντομάτα, λεμόνι, πάπια, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, μαϊντανό, τσέρι, ελιές, μανιτάρια, πατσάς, το γάλα, τυρί, καφέ, μπέικον, ζάχαρη, αστακός, πατάτα, βόειο κρέας, αρνί, μουστάρδα, ξηροί καρποί, κρασί, τα μπιζέλια, το καλαμπόκι, η κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το πορτοκάλι, τσάι, ρούμι, και σταφίδες.
"Αυτά τα συστατικά που μελετήθηκαν περιλαμβάνουν πολλές από τις πιο κοινές πηγές βιταμινών και θρεπτικών συστατικών», δήλωσε η ομάδα, ενώ σημείωσε ότι τα 10 συστατικά για τα οποία μια ένωση καρκίνου δεν εντοπίστηκε ήταν γενικά πιο σκοτεινά: φύλλο δάφνης, τα γαρίφαλα, το θυμάρι, τη βανίλια, άσπρη καρυδιά, μελάσα, τα αμύγδαλα, τη σόδα, το τζίντζερ, και τερραπίνη.
«Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι αναζητήσεις μας για τις επιλέξιμες μελέτες δεν ήταν πλήρης», δήλωσε ο Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του.
«Η κάλυψη ολόκληρης της θρεπτικής λογοτεχνίας επιδημιολογίας θα ήταν αδύνατη.»
Η ομάδα πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για τη σύνδεση των τροφίμων και των συστατικών των τροφίμων με τον καρκίνο έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με περίπου το 85% όλων των επιστημονικών μελετών σχετικά με τα τρόφιμα και τον καρκίνο που εμφανίζεται μεταξύ 2000 και 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...