Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δέχθηκε η Ελλάδα να εγκατασταθούν 20.000 πρόσφυγες από την Συρία στη Ρόδο και την Κρήτη;


Εντελώς διαφορετική ερμηνεία στο σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ιώνη» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναχαίτιση κύματος λαθρομεταναστών από την Συρία δίνει το Agence France-Presse (AFP) σε χθεσινό δημοσίευμά του, το οποίο επικαλείται έγγραφη επικοινωνία με το υπουργείο.

Όπως αναφέρει, η Ελλάδα σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έως και 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την υποδοχή των προσφύγων. Το σχέδιο φιλοξενίας, που φέρει την κωδική ονομασία “Ιώνη”, το όνομα της πρώτης αρχαιοελληνικής αποικίας στη Συρία, προβλέπει την εισαγωγή προσφύγων σε ειδικά κέντρα στα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου στο Αιγαίο για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθεται και δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρα, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ως “προτεραιότητα την υποστήριξη στις γειτονικές χώρες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ιράκ”, που αναλαμβάνουν επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης βάρος των προσφύγων».

strategyreports.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...