Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Ο μέσος άνθρωπος συνήθως δεν συνειδητοποιεί ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία του από τα αθώα κλικ στον υπολογιστή ή όταν μιλάμε σε ένα ασύρματο τηλέφωνο. Συνδέονται με τον καρκίνο, Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνια κόπωση, αποβολή και μια σειρά από άλλες καταστροφικές ασθένειες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ) είναι μια σοβαρή σύγχρονη ανησυχία. Και η έκθεση είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί. Αλλά με τη διατροφή και με ενα μέτρο ευαισθητοποίησης, οι κίνδυνοι από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορεί να μειωθούν.

Κρυφοί κίνδυνοι: Δημιουργούνται από τα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές γραμμές, υπολογιστές, τα μικροκύματα, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές και μαγνητικές συσκευές, ΗΜΠ. Τα πεδία αυτά προκαλούν ομίχλη εγκεφάλου, αμνησία, άγχος, κατάθλιψη και χρόνια κόπωση σε όσους είναι ευαίσθητοι. Οι ακόλουθες τρεις κοινές συσκευές εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ισχυρή για να προκαλέσουν μια ποικιλία από διαταραχές στην υγεία:


Φούρνος μικροκυμάτων: καρκινικές νεοπλασίες, πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη, απώλεια μαλλιών, εξασθένιση της καρδιάς, θολή όραση και αυξημένη χοληστερόλη.
Υπολογιστές: ακανόνιστος κτύπος της καρδιάς, διαταραχές του ύπνου, αποβολή, έντονους πονοκεφάλους, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, απώλεια ενέργειας, άγχος, ζάλη, κακή μνήμη και μειωμένη λίμπιντο.

Κινητό τηλέφωνο: Αϋπνία, απώλεια μνήμης, ζαλάδα, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, αραίωση των μαλλιών, προβλήματα στα μάτια, αναπνευστικό, εμβοές, οι όγκοι του εγκεφάλου και ανευρύσματα.
Αποσυνδέστε και διατηρήστε την ευεξία: Αποφεύγοντας εντελώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αν είναι αδύνατο. Ωστόσο, η ελαχιστοποίηση της έκθεσης μειώνει τις επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία. Ο πρώτος κανόνας είναι να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τις συσκευές όταν δεν είναι σε χρήση. Στη συνέχεια, αποφύγετε τα Wi-Fi δίκτυα - κυρίως στο σπίτι. Φορτίστε πλήρως τους φορητούς υπολογιστές σας, και στη συνέχεια, αποσυνδέοντας τα όταν θα είναι έτοιμα για χρήση, αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για την ελαχιστοποίηση EMF έκθεσης. Εάν ο υπολογιστής πρέπει να συνδεθεί σε μια πηγή τροφοδοσίας, βεβαιωθείτε ότι τα βύσματα και τα πολύπριζα βρίσκονται μακριά από το σώμα.
Αποφύγετε λαμπτήρες αλογόνου και φθορισμού. Και οι δύο τεχνολογίες παράγουν σημαντικά ΗΜΠ . Ο LCD φωτισμός είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση.
Ασύρματο τηλέφωνο: Αποφύγετε την τεχνολογία DECT - εκπέμπει ένα ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων, ακόμα και όταν είναι σε αδράνεια. Κρατήστε τη συσκευή μακριά από το σώμα ενεργοποιώντας τη λειτουργία ανοικτής συνομιλίας. Το ίδιο και για τα κινητά τηλέφωνα. Ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα έκθεσης, είναι σημαντικό να οχυρώσουμε το σώμα, προκειμένου να αποτραπούν θέματα υγείας.
Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών: Γειώστε το σώμα με βασικές τροφές και συμπληρώματα που βελτιώνουν την ανθεκτικότητα σε ΗΜΠ. Η γείωση είναι μια εξαιρετική πρακτική για να αποκρούσει τις επιβλαβείς επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Απλά σταθείτε ξυπόλητοι σε μια δροσερή χλόη, ή περπατήσετε κατά μήκος μιας αμμώδης παραλίας για τουλάχιστον δέκα λεπτά κάθε μέρα.. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι επίσης σημαντική. Παρακάτω είναι μια λίστα με φαγώσιμα και υπερτροφές που προστατεύουν από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία:

- Ιώδιο
- Βιταμίνη D3
- λαχανικά Θάλασσας
- Σπιρουλίνα
- Νόνι
- κουρκουμίνη
- Β-σύνθετες βιταμίνες
- Η μελατονίνη
- Tulsi (Ιερός Βασιλικός)
- Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
- Γλουταθιόνη
- Θείο
- Σελήνιο
- Ψευδάργυρος

Επιπλέον, η κατανάλωση τροφίμων Ριζικής Ικανότητας Απορρόφησης Οξυγόνου (ORAC), είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και την επούλωση βλαβών του DNA από τα ΗΜΠ. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν: οι αγκινάρες, τα βακκίνια, κόκκινα φασόλια, καρύδια, σπόροι ροδιού, δεντρολίβανο, τα σπαράγγια, τα βατόμουρα, τα καρύδια, τα δαμάσκηνα, τα σταυρανθή λαχανικά, κανέλα, μπρόκολο και κόλιαντρο. Πάντα να θυμάστε να επιλέγετε οργανικά για την τελική θρεπτική δύναμη. Ακόμα κι αν ζούμε σε μια εποχή του Wi-Fi και όλα τα είδη των gadgets EMF είναι επικίνδυνα, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε θύματα αυτής της αόρατης απειλής. Τείνετε στη διατροφή, γειώστε το σώμα και αποσυνδέστε τις συσκευές όποτε είναι δυνατόν. Με τη λήψη αυτών των προφυλάξεων και τα προληπτικά μέτρα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν χρειάζεται να είναι τόσο επικίνδυνος.
Επιμέλεια άρθρου Vagedim/Αθέατη γνώση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...