Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1973 - Θάνατος Αλέξανδρου Ωνάση & θεωρίες συνωμοσίας

Αλέξανδρος Ωνάσης: Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας....



Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του Έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού. Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση. Πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια, αν και οι σχέσεις του με τον πολυάσχολο και διάσημο πατέρα του δεν ήταν πάντα οι καλύτερες δυνατές. Αγαπούσε πολύ τη μητέρα και δεν είδε με καλό μάτι τον χωρισμό των γονιών του και τον γάμο του πατέρα του με τη Ζακλίν Μπουβιέ - Κένεντι.


Πάθος του, η ταχύτητα και τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και μεγάλος του έρωτας η κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του Φιόνα Κάμπελ - Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών. Ο πατέρας του ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη διαλύσει. Ο Αρίστος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Αλέξανδρο και από μικρό τον έπαιρνε συχνά μαζί του στις δουλειές για να τον «ψήσει» και να τον βάλει από νωρίς στις επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Αλέξανδρος είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μόλις έμαθε το θλιβερό μαντάτο στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος του γιος και διάδοχός του ήταν νεκρός. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα.

Αμέσως φούντωσε και η συνωμοσιολογία. Ως «δολοφόνοι» του Αλέξανδρου Ωνάση έχουν υποδειχθεί κατά καιρούς η CIA, ο Σταύρος Νιάρχος, το καθεστώς των Συνταγματαρχών, ακόμη και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή. Για το δυστύχημα κατηγορήθηκαν επτά μηχανικοί της Ολυμπιακής, που αθωώθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 1977, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τάφηκε στον Σκορπιό και δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο πατέρας του, που δεν συνήλθε ποτέ μετά το θάνατο του γιου του. Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνέστησε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» με έδρα το Βαντούζ του Λιχτενστάιν και κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Από τα κέρδη της οικονομικής αυτοκρατορίας Ωνάση, το ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες και χρηματοδοτεί διάφορα έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.


[Πηγή sansimera.gr]
πηγη

thesecretrealtruth



Ἀριστοτέλης Ὠνάσης καὶ Στυλιανὸς Παττακός! Ἄγνωστα περιστατικά...

 Στίς 23 Ιανουαρίου, συνεπληρώθησαν 40 ακριβώς χρόνια, απο εκείνη την Τρίτη του 1973, που σκοτώθηκε ο νεαρός Αλέξανδρος Ωνάσης, μόλις στα 25 του. Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, το προηγούμενο πρωΐ, της 22ας, ο Αλέξανδρος οδηγούσε ένα μονοκινητήριο "Πιάτζιο-136", αλλά κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, στην πίστα του αεροδρομίου του Ελληνικού!
Τραυματίσθηκε βαρειά, ενώ οι δύο Αμερικανοί συνεπιβάτες του, (πιλότοι και οι δύο) ελαφρύτερα. Διεκομίσθη στο 'ΚΑΤ', όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στις 7 το απόγευμα της επομένης 23ης Ιανουαρίου, απο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

(Χάριν ιστορικής ακριβείας, ο πρώην μόνιμος πιλότος και συγκυβερνήτης του Αλεξάνδρου, Ντόνλορ Μάκ Γκρέγκορ, "παρέδιδε" στον 'νέο' που μόλις είχε προσληφθεί, Ντόναλντ Μάκ Κάσκερ, που ενώ είχε χιλιάδες ώρες πτήσεως πείρα, κάθισε να συν-πιλοτάρει μετά ένα πολύωρο εξαντλητικό ταξίδι απο τις ΗΠΑ, αλλά δεν είχε ούτε μία ώρα πτήσεως, με τέτοιο τύπο αεροσκάφους! Επίσης, δεν ήταν ποτέ πολύ γνωστό, πώς περίπου έναν χρόνο πρίν, στην Νίκαια της Γαλλίας, κατέπεσε εντελώς ανεξήγητα, το αεριωθούμενο 'λήαρ-τζέτ' του Ωνάση, πλησίον των ακτών, παίρνοντας στον θάνατο, τους δύο Έλληνες πιλότους του! Ο πατήρ Ωνάσης τότε, είχε απευθυνθεί στον περίφημο Κουστώ, για να επιχειρηθή ανέλκυση του αεροσκάφους απο τον βυθό, κάτι που τελικώς δεν έγινε και κατόπιν μετάνοιωσε πικρά. Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές, ποτέ δεν εξέδωσαν πόρισμα για αυτήν την πτώση...)

Είχε μάλιστα απο τότε γίνει γνωστό, πώς κάποιο αόρατο δολοφονικό "χέρι", μπόρεσε προτύτερα να επέμβη στα πηδάλια κλίσεως του μικρού αεροπλάνου και ιδίως στα συρματόσχοινα, ώστε όταν ο χειριστής πήγαινε να "ανεβάση" το αεροσκάφος, εκείνο να έκανε "κατάβαση"!
 (Σημειώστε πώς και τα 3 πορίσματα τότε, στο ίδιο συμπέρασμα κατέληγαν. Ο πατήρ Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του παιδιού του, με 1.000.000 $, αμοιβή που ισχύει, όπως λέγεται ακόμη...)
 Ο απρόσμενος χαμός του μοναχογιού του, οδήγησε συντόμως τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μαρασμό αλλά και πρόωρο θάνατο, τον Μάρτιο του 1975, σε ηλικία μόλις 69 ετών.
Όπως παρατηρούν μάλιστα ορισμένοι ιστορικοί, πιθανότατα εάν ζούσε, να ήταν άλλη σήμερα η "τύχη" της χώρας μας...
Ως ανάμνηση της τραγικής εκείνης επετείου, θα παραθέσουμε κατωτέρω, τί είχε αποκαλύψει το 2004, ο αειθαλής Στυλιανός Παττακός, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον αγωνιστικότατο "Στόχο".
"Το θέρος του 1972, με επεσκέφθη (σ.σ. στο και τώρα σπίτι του στην οδό Σεβρών στα Πατήσια) ο Ωνάσης, εις ώραν που εγευμάτιζα μετά της οικογενείας μου, ήτοι πενθερά, σύζυγος, δύο θυγατέρες και μία εγγονή μόλις δύο ετών. Το φαγητόν μας ήτο φασίολοι γίγαντες, σαρδέλλαι βαρελιού, ελιές, μαρουλοσαλάτα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Επροσκάλεσα τον Ωνάση να φάει μαζί μας. Με δάκρυα εις τους οφθαλμούς, εψέλισε, ""ζηλεύω την ευτυχία σας και καταριέμαι την δυστυχία μου""!
Ταπεινώς τον ηρώτησα, που την βλέπει την ευτυχίαν και ο Μεγιστάν του Πλούτου, απήντησε, ""βλέπω μία όμορφη οικογένεια, να απολαμβάνη ένα ωραίο φαγητό. Είμαι δυστυχής, δεν έχω οικογένεια! Τήν κατέστρεψαν τα πλούτη μου. Δεν μπορώ να φάω αυτό το ωραίο φαγητό που τρώτε. Έχω έλκος στομάχου και πρέπει να τρώω φιδέ, ρυζάκι και ποτέ κρασί..."!

                   ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...